Toyota planerar att visa en miljövänlig sportbil i Frankfurt

De kallar den Toyota Hybrid R Concept, och trots att detaljerna är så är det klart att det en hybrid sportbil ska läggas till i Toyotas redan stora sortiment av elbilar. Den är bokad att visas på Frankfurt Motor Show den 10:e September.

Detta rapporterar Automotorsport.se. Pressmeddelandet innehöll väldigt sparsamt med information, och den enda bilden som visades var en omdesignad variant av Totyotas blå och silverfärgade Hybrid Synergy Drive logo.

Nedanstående video om just sportbilar och hybridteknik postades av företaget den 18:e Juni i år, vilket kan vara högst relevant till denna nyhet.

Tidigt i augusti har Toyotas delårsrapport visat på en nästan fördubblad vinst från förra året, och en rent allmänt mycket stadig ekonomisk plattform. Den globala produktionen pågår som aldrig förr och efterfrågan är fortfarande hög. Kanske denna nya modell vittnar om att dessa vinster och deras höjda framtida försäljningsprognoser låter dem tänja på gränserna för att få ett teknologiskt övertag på bilmarknaden. I takt med att elbilar blir mer och mer etablerade som fullgoda alternativ för bilägare kanske denna sportbilsmodell kan ge hybridtekniken ett extra lyft i populärt intresse. Sannolikt mer så på grund av miljöaspekten i tider där återvinning, hållbar utveckling är mer vedertagna begrepp än tidigare.

Läs mer om återvinning på Rackstad.com och regeringens hemsida.