Subaru Levorg en kombi perfekt för de svenska vintervägarna

Subaru har tillverkat en bil som är gjord i en kombimodell men som ändå har en busig rallykänsla. Med andra ord en bilmodell som passar perfekt för att köra i det svenska vinterlandskapet där man ibland behöver lite extra mobilitet och kontroll över bilen. Subaru är ett företag som på sistone visat upp ny bil efter ny bil på den internationella marknaden. Biljättens nya kombi med rallykänsla har fått namnet Levorg och ställdes nyligen ut i Tokyo och förutom det tveksamma namnet är det en bil som ger ett gott intryck och inspirerar en lust till att köra.

Levorg är en relativt stor bil. Den mäter 265 cm mellan axlarna och 469 cm på längden. Ifall man ser till storleken betyder det alltså att den placeras någonstans mellan Legacy/Outback och Forester. Legacy kommer Subaru också att släppa en ny version av och det är något som man bör hålla utkik efter.

Olika motoralternativ

Levorg ska få ett nytt namn hemma i Japan och göras om så att den kan få officiell produktionsstatus. Subaru kommer att sätta in två stycken bensinmotorer som självklart är boxermaskiner. Instegsalternativet är en 1,6-litersmotor med 250 Nm och 170 hästkrafter men den som inte nöjer sig med det kan istället välja en 2-litersmotor som har hela 400Nm och 300 hk. Det spelar ingen roll vilket av dessa alternativ du väljer - Levorg är fyrhjulsdriven i bägge fallen. Det kan också hända att det kommer att finnas en än starkare motor. I nuläget är det miljöbestämmelser som gör att den motorn inte klarar Euro 6-kraven. Det här gäller främst den europeiska marknaden då både Japan och USA har lägre miljökrav.

Vi i Europa måste vänta till 2015 innan vi förhoppningsvis kan börja se den hos svenska bilhandlare. Vilket vore perfekt då det känns som att Levorg skulle passa in väldigt bra i vårt kalla klimat. Levorg är en bil som verkar vara perfekt för familjer som ändå vill känna att de har kontroll i vinterterräng. Men även om själva bilen gör sitt när det kommer till kontroll, så är ändå däcken den enskilt viktigaste delen på en säker bil. Läs mer om detta på http://www.kransensgummi.se/

Levorgs styrka är dess utrymme i form av kombimodell samtidigt som den går att ha kul med. Boxerdieseln verkar det inte som att vi kan hoppas på ska komma till Sverige, men man ska aldrig säga aldrig.