Nu ska lyxbilar från Maserati bli prisvärda

Biltillverkaren Maserati gör lyxfordon som man oftast bara ser bland de rikaste i samhället. Men nu har de påbörjat tillverkningen av flera budgetmodeller till lite mer försiktigt satta priser.

En av anledningarna till den här nya satsningen är att de på senaste tiden sett en stor ökning i försäljningen av modeller i lägre prisklasser. Förra året lanserade de bilmodellen Ghibli, den första någonsin i en prisklass lägre än 650 000 kronor. Samma år ökade deras försäljning med 183 procent. Och det är något de vill se mer av. Nu har de börjat tillverka en SUV vid namnet Levante som de tror kommer bli mycket populär i Europa.

- Lyx och exklusivitet finns i vårt DNA, och det kommer inte förändras. Men nu undersöker vi även prisvärd exklusivitet, säger Giulio Pastore, europachef på Maserati, till Business Insider. Den europeiska suv-marknaden är stark, och vi räknar med att de kommer stå för 43 procent av vår försäljning fram till 2018. Det är omkring 30 000 bilar. Vår SUV kommer rikta sig mot kvinnor och familjer som använder bilen dagligen. Kvinnor är de största beslutsfattarna när det kommer till att köpa bilar, och det här är nästa steg. Levante är lyxbilen för vardagsbruk.

För mer om lyxbilar, läs om hur marknaden har ökat explosionsartat i Indonesien här.