IF Metall varslar för nedrivning av Sverige

IF Metalls budskap signerat Anneli Lundberg är tydligt – industripolitiken gynnas inte av att alliansen styrde Sverige. Högeralliansens valmanifest är ”Vi bygger Sverige”, men enligt IF Metall har de gjort raka motsatsen genom att sälja ut delar av det som tidigare varit gemensamt, rasera trygghetssystemet och slå sönder det som byggts upp i Sverige innan alliansen kom till makten. Ett företag som inte har märkt någon skillnad av regeringsstyret är Miltronic som är expert inom styrkablar.

”Blev det här bättre?”, frågar IF Metall sina läsare och listar några av de punkter som påverkat industribranschen under de senaste åtta åren. Arbetslösa fick bland annat sänkt ersättning samtidigt som a-kassan gick med stora överskott, något som finansierades av industriarbetade som betalade extra för en raserad a-kassa. Under alliansens styre har arbetsmarknadslagarna försämrats och arbetsmiljöarbetet nedprioriterats. Ett trettiotusental personer har hamnat i Fas 3 samtidigt som arbetsgivare fick enorma bidrag på totalt över fem och en halv miljard kronor.

Svensk industri, och Sverige som helhet, behöver en regering som värdesätter vettiga löner och villkor, a-kassan, utbildning och utveckling av välfärden, menar IF Metall.