EasyPark installerar en parkeringsautomat direkt i bilen

Att vara bilförare i innerstadstrafiken är inte alltid helt lätt. Förutom en långsam trafik, fullsmockade vägar och dyra trängselavgifter så springer man alltid på problem med parkering. Förutsatt att man ens hittar en plats måste man se till att alltid ha lösa växelpengar i bilen, sen våga väder och vind för att springa fram och tillbaka mellan parkeringsautomaten och bilen, och slutligen lägga lappen synligt i vindrutan för att undvika dryga böter. Det är inte hela världen, men det är ett klart irritationsmoment som man gärna hade varit utan.

Men nu har företaget EasyPark kommit med en elegant lösning på det här problemet. I ett samarbete med Volvo kombinerar de sin Park & Pay lösning med Volvos navigationssystem, Volvo Sensus Connect. Navigationssystemet låter dig hitta möjliga parkeringsplatser och listar möjliga prisnivåer. När du sedan hittar din plats kan du gå in i appen och betala utan att lämna bilen. Och inte nog med det, har du appen på en telefon eller läsplatta kan du förlänga eller förkorta parkeringstiden utan att behöva springa tillbaka till bilen och förnya.

EasyPark underlättar inte bara för privatpersoner, utan även för företag likt Idrottsbudet som kör bud i storstadsregionerna och ofta behöver parkera snabbt och lätt vid leverans.

– Tekniken ska göra ditt liv enklare. Det är därför vi lyssnat noga på våra kunder när vi skapat nya Sensus Connect. Det handlar inte om att erbjuda tusentals appar i systemet, det handlar om att ge dig som förare exakt vad du behöver, innan du ens visste att du behövde det, säger David Holecek, Connectivity Brand Manager på Volvo Personvagnar.

Nu fungerar ju förstås detta enbart på parkeringsplatser som är anslutna till EasyParks system. Men det är en väldigt intressant utveckling som kan göra parkering till en mycket enklare och bekvämare process.

För att läsa mer om den nya tjänsten kan du se den dedikerade sidan på deras webbplats här: Sensus Connect (klicka på Sensus i menyn)